2.10.2018

ELMALI TART-KEK



Bana göre sonbahara en çok yakışan lezzetlerden biri de elmalı tatlardır.Bu tart-kek  evinizi missss gibi elma ve tarçın kokusu ile dolduruyor emin olun..Görünümü kek'e benzediği için ismi tart-kek , çok severek devamlı yaptığım bir lezzet serin sonbahar gecelerinde içinizi ısıtıcağına emin olun...



ELMALI TART-KEK

Tereyağı -230 gr
Şeker - 1 cp
Yumurta – 2 adet
Kabartma tozu – 1 paket
Un -3 ¼ cp ( yetmezse ¼ cp daha ilave edebilrsin)
Limon suyu – 1 limon

İç Malzemesi:
Elma – 10 adet
Üzüm – 1 cp
Şeker -1/4 cp
Tarçın 1,5 çyk
Limon suyu

22,5 x 30 cm dikdörtgen kalıp
190 derecede


-tereyağını ve şekeri iyice çırp ve yumurtaları ekleyip 3 dk daha çırp
-mikserin hızını kıs ve kabartmatozunu ekle çırp ardından limon suyunu ekle yine çırp
-kısık hızda iken 3 ¼ cp unu ekle ve karıştır ; hamur yumuşak kıvamda olmalı ama kek hamuru gibi olmamalı eğer öyle geliyorsa ¼ cp unu da ekle .
-hamuru elinde topla ve ikiye bölüp dikdörtgen disk yap sar ve en az 2 saat dolaba koy .Dolapta 3 gün de durabilir.
-iç için elmaları dilimle ve tüm malzemeyi karıştır.
-hamurları kalıba uygun ölçüde açıp birini kalıba ser üzerine elmaları dök diğer hamuru en üste ser kenalarını kıvır üzerine su sürüp şeker serpip  ve fırına verin.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder