13.04.2019

MARTHA STEWART KLASİK TEREYAĞLI KURABİYE TARİFİ





Bir tarif hem pratik olsun hemde lezzetli olsun kim istemezki?İşte tamda böyle bir tarifi not etmek istiyorum, pratikliğinin yanında farklı lezzet seçenekleri ile yapmakta çok çok kolay.


DERECE: 180 C
SÜRE: 20 DK
ADET: 50-60 ADET
MALZEMELER

-tereyağ 225 gr
-şeker 3/4 sb
-yumurta 1 adet
-vanilya 1 çyk
-un 2,5 sb
-yuvarlamak için toz şeker 1/2 sb

YAPILIŞI

-şeker ve tereyağını 3 dk kabarana dek çırpın ve yumurta ile vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin.Son olarak unu ekleyip hamuru elde edin
-hamuru ikye bölüp rula yapın ve yağlı kağıda saarak en az 1 saat dolapta bekletin
-dolapta aalıp çok hafif yumuşayana dek 10-15 dk bekleyin ve toz şekerin üzerinde ruloyu yuvarlayın , son olarak bıçakla dilimleyip tepsiye dizn ve fırına verin

* Bu kurabiyeler çikolatalı, cevizli , fındıklı olabilr .Bunun için 1′ sb istediğinzi malzemeyi unla beraber hamura ekleyin..

KİTAP: MARTHA STEWART BAKİNG BOOK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder