13.04.2019

MARTHA STEWART TARFİLERİ: CLASİK POUND CAKE





KALIP: 13-23 cm dikdörtgen  fırın kabı
DERECE: 180 C
SÜRE: 55 dk

MALZEMELER

-tereyağı 330 gr
-un 2 sb
-toz şeker 1,5 sb
-yumurta 6 adet
-vanilya 1/2 çyk
-üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI

-tereyağı, vanilya ve toz şekeri hafifçe kabarana dek 3-5 dk çırpın ve içine tek tek yumurtaları ekleyin her seferinden sonra iyice çırpmaya devam edin
-ununda ekleyip mikser kısık hızda iken karıştırmaya devam edin
-kalıbınıza döküp önceden ısıttığınız fırınınıza verin
-fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz

KİTAP: MARTHA STEWART BAKİNG BOOK 61. syf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder