28.05.2019
MARTHA STEWART BAYRAM BAKLAVASI TARİFİ
Martha Stewart'ın sitesinde gördüğüm hemen ingilizceden çevirerek buraya eklediğim harika bir tatlı tarifi..
MALZEMELER
4 bardak Ceviz
1 1/2 çay kaşığı tarçın
1 3/4 su bardağı şeker
1/2 fincan bal
28 yaprak baklavalık yufka,
230 gr tereyağı (eritin )
-fırını 190 derece ısırın ve cevizi döverek tarçın ve 1/2 sb şeker ile karıştırın
-1 sb su ve kalan şekeri ocakta şeker çözülene dek 3-5 dk şerbet için kaynatın , ocaktan alıp içine balı karıştırın ve şerbeti soğumaya bırakın
-30 cm çapında yuvarlak fırın kabını tereyağ ile yağlayın ve 7 kat yufkayı aralarım yağlayarak üst üste dizin son katın üzerine cevizli karışımdan serpin ve bu ilemi 2 kez daha devam edin
-En üstü teraryağ ile yağlayıp istediğin şekilde keserek fırına verin
-35-40 dk pişirin , fırından alıp üzerine şerbeti dökün ve soğumaya bırakın
TARİF VE FOTOĞRAF: MARTHA STEWART
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder