28.05.2019

MARTHA STEWART BAYRAM BAKLAVASI TARİFİ



Martha Stewart'ın sitesinde gördüğüm hemen ingilizceden çevirerek buraya eklediğim harika bir tatlı tarifi..

MALZEMELER

4 bardak  Ceviz
1 1/2 çay kaşığı  tarçın
1 3/4 su bardağı şeker
1/2 fincan bal
28 yaprak baklavalık  yufka,
230 gr tereyağı (eritin )

-fırını 190 derece ısırın ve cevizi döverek  tarçın ve 1/2 sb şeker ile karıştırın 
-1 sb su ve kalan şekeri ocakta şeker çözülene dek 3-5 dk  şerbet için kaynatın , ocaktan alıp içine balı karıştırın ve şerbeti soğumaya bırakın
-30 cm çapında yuvarlak fırın kabını tereyağ ile yağlayın ve 7 kat yufkayı aralarım yağlayarak üst üste dizin son katın üzerine cevizli karışımdan serpin ve bu ilemi 2 kez daha devam edin
-En üstü teraryağ ile yağlayıp istediğin şekilde keserek fırına verin
-35-40 dk pişirin , fırından alıp üzerine şerbeti dökün ve  soğumaya bırakın

TARİF VE FOTOĞRAFMARTHA STEWART

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder