13.04.2019

MARTHA STEWART TARİFLERİ: BRETON KURABİYE





DERECE: 170C
SÜRE: 22 dk
ADET: 24 ADET

MALZEMELER

-un 2 1/2 sb
-kabartma tozu 1,5 paket
-yumurta 1 adet
-yumurta sarısı 4 adet
-toz şeker 1 sb
-tereyağ 225 gr

YAPILIŞI

-un ve kabartma  tozunu karıştır
-yumurta sarısı ve şekeri iyive sararana dek 3 dk çırpıp içine 4 kerede tereyağını ekleyin ve herseferinden sonra 2 dk çırpın ve unu da ekleyip yavaşça karıştırın
-hamuru ikiye bölüp en az 30 dk dolapta bekletiyorum, 1 gün de bekleyebilir
-hamuru açıp bir tepsiye alın ve dolapta 15 dk bekletin
-hamuru dolaptan alıp 6 cm lik kalıpla kesin
-1 yumurta +1 yk suyu çırpıp üstlerine sürün 5 dk dinlendirin ve aynı işlemi birkez daha tekrar edin
-keskin bir bıçakla hamurun üzerine resimdeki gibi çizikler atıp fırına veriyorum...

KİTAP : MARTHA STEWART BAKİNG BOOK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder