13.09.2018

ELMALI PANDİSPANYA - APPLE SPONGE




- elma 4 adet ( 800 gr)
-su 1/4 sb
-şeker 1/4 sb

DERECE: 180 C
SÜRE :25 dk

hamuru:
-yumurta 2 adet
-un 6 yk 60 gr
-kabartma tozu bir tutuam

-elmaları dilimleyip ocakta su ve şekerle ile 10 dk yumuşayana dek ağzı kapalı pişirin
-yumurtaları 7 dk kyu krema gibi olana dek çırpın ve şekeride ekleyip şelker çözülene dek çırpın
-unu da ekleyip karıştırın
-elmlar daha sıcakkekn 14 cm yuvarlak bir kaba koyun üzerinede hamuru döküp önceden ısıttığını fırınınıza verin

*elmlar sıcakken hamuru üzerine döküp fırına vermek önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder