2.09.2018
ŞEFTALİLİ KEK
Hafif ve lezzetli bir tarife kim hayır diyebiliri , şeftali severlerin mıtlaka denemesini öneririm
Tarif;MARTHA STEWART
Tereyağı 115 gr
Şeker 3/4 sb + 2 yk
Yumurta 3 adet
Un 1 1/4 sb
Kabartma Tozu 1/4 çık
Doğranmış şeftali 4 sb
Tarçın 1/2 çyk
Doğranmış badem 1/3 sb
180 derece
45 dk
23 cm kare fırın kabı
-tereyağını ve 3/4 sb şekeri iyice çırpın , yumurtaları teker tker ekleyip çırpmaya devam edin
-un ve kabartma tozunu karıştırıp diğer karışıma ekleyin ve hafif hızda karıştırun
-dogradığınız şeftalileride ekleyip bir spatula yada kaşıkla hamura karştırın ve kalıba dökün
-bzşka bir kapta 2yk şeker,tarçın ve bademi karştırıp hamurun üzerine döküp fırına verin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder