-tereyağ 250 gr
-toz şeker 1 sb
-yumurta 4 adet
-un 2 sb
-kabartma tozu 1 paket
-limon kabuğu rendesi 1 çyk
-reçel 2 yk
pudra şekeri
* 1 sb =240 ml
KALIP: 2 adet 20 cm yuvarlak
DERECE: 180 C
SÜRE : 25 DK
-tereyağı,limon kabuğu ve şekeri kabarana dek iyice çırp
-yumurtaları tek tek ekle ve herseferinden sonra iyice çırp
-un,kabartma tozunu karıştırın ve 2 kerede karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ve önceden ısıttığınız fırınınızda verin
-kekleri fırından alınca soğutup birinin üzerine reçei sürün diğer keki reçelin üzerine yerleştirip üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz
*Birkaç püf noktası
yumurta oda ısında olmalı
tereyağı oda ısında yumuşamış olmalı
limon kabuğu gibi esanslar daha iyi koku vermeleri için hep tereyağı ile beraber çırpılmalı
un ve sıvı malzemeler iki kerede eklenmeli
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder