4.09.2018

İNGİLİZ DEVONSHİRE SCONE






Severim sconları, hem hafiftir hem lezzetli.Yanında reçel ve tereyağı ile tadına doyum olmaz.İngilizlerin 5 çaylarının baş kahramanıdır eee ingilizler işi biliyor demek ki:)

Tarif ve Resim Mary Berry 'nin çok sevdiğim bir kitabından.

DERECE: 220C
ADET: 20

MALZEMELER

-un 450 gr
-kabartma tozu 1 paket
-tereyağı 75 gr
-şeker 50 gr
-yumurta 2 adet
süt 225 ml


YAPILIŞI

-un ve kabartma tozunu karıştırın ve tereyağını ekleyerek parmak uçlerınızla ekmek kırıntısı gibi yaparak karıştırmaya evam edin
-şekeri ekleyip karıştırın
-yumurtaları çıpın ve sütle karıştırın, bu karışımdan 2 yk kaşığı üstlerine sürmek için ayırın kalanını hamura ekleyip karıştırın

-ıslak ve ele yapışkan bir hamur olursa daha iyi kabarır
-hafif unlanmış zeminde elinizle bastırarak 1-2 cm kalınlığında açın
-5 cmlik yuvarlak kalıplarla kesip tepsinize din ve üzerlerine ayırdığınız karışımı sürüp önceden ısıttığınız fırınınıza verin
-tereyağı ve reçelle beraber servis yapabilirsiniz...

KİTAP: Marry Barry 84.syf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder