5.09.2018

ELMALI STRUDEL





- elma 5 adet ( 1 kg)
-su 1/4 sb
-limon kabuğu rendesi 1 çyk
-karanfil 1 adet
-tarçın 1/2 çyk
-badem 2 yk
-nugat 1/2 çyk
-ceviz 3/4 sb dövülmüş
-üzüm 3/4 sb

DERECE: 180 C
SÜRE : 40 dk

-yufka 5 adet
-tereyağı 60 gr erimiş
-badem 2 yk
pudra şekeri

-elmaları dilimleyip ocakta su,karanfil,limon kabuğu ile 10 dk yumuşayana dek pişirin
-ocaktan alıp karanfili içinden çıkarttıktan sonra soğumaya bırakın
-soğumuş elmaları yemişler,üzüm ve baharatlar ile karıştırın
-yufkaların aralarına tereyağını sürüp badeö serperek üst üste dizin ve son olarak iç karışımını serpin
-uzun kenardan başlayarak rulo pasta gibi kıvırın , tepsiye alıp üzerine tereyağı sürdükten sonra fırınınıza verin
-pudra şekeri serperek ılık yada soğuk servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder