25.09.2018

TARÇINLI VE TOPAK HAMURLU KEK



Hem kahveninizin hemde çayınızın yanında size mükemmel lezzetiyle eşlik edebilecek bir dilim keke kim hayır diyebilirki...
İşte bu günkü tarifim tam da bunları size sunabilecek çok lezzetli bir kek tarifi , içi yumuşacık ve üzerinde kırıntılı hamurda ağızınızda dağılırken inanılmaz bir lezzet bırakıyor.

Tarifimi denerken lütfen kalıp ve malzeme ölçülerine uymaya özen gösterin aksi takdir de istediğiniz sonuca alamayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

KALIP : 20x30 cm dikdörtgen
DERECE :
180 C
SÜRE:
1 saat


MALZEMELER

-tereyağ 180 gr
-şeker 1sb
-yumurta 3
-un 2,5 SB
-kabartma tozu 1 pk
-yoğurt 1/2 sb

topaklar için
un 3/4 sb
tarçın 3 çyk
kahverengi şeker 1/3sb
tereyağı 60gr

* 1sb = 240 ml

**topaklar :
un,tarçın ve şekeri karıştırıp tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı gibi olana dek karıştırın ve 30 dk dolaba kaldırın

**kek için

-tereyağ ve şekeri çırpıp yumurtaları teker teker ekleyip iyice çırpın
-un ve süzme yoğurdu da ekleyip çırptıktan sonra kalıbınıza dökün
-hazırladığınız topak hamurunu en üste rendeleyip önceden ısıttığınız fırınınıza verin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder