31.08.2018

ERİKLİ KEK




Hafif ve lezzetli bir tarife benziyor, pratik ve lezzetli ve birçok farklı meyve ile yapılabiliyor olması süper..

un 1.5 sb
kabartma tozu 1 paket
tereyağı 75 gr ( oda ısısında)
toz şeker 3/4 sb
yumurta 2 tane( oda ısısında)
sıvı yağ 1/3 sb
1 limon kabuğu
erik 8 adet ( ortadan kesin)

*1sb =240ml=(( 240 ml alan bir su bardağı da kullanabilirsiniz)

180 c
40 DK
20 cm kare fırın kabı

-un ve kabartma tozunu karıştırın
-tereyağını 3 dk çırpıp ve şekeri ekleyin 2 dk daha dk çırpın
-yumurtaları teker teker ekleyip her seferden sonra çok iyi çırpın
-orta hızda çarparken sıvıtağ ve limon kabuğunu ekleyn
-hızı kısıp kuru malzemeleri ekleyip karışana dek çırpın
-fırın kabınıza döküp , üzerine erikleri dizin ve fırınınıza verin.

*Bu güzel kek kayısı-şeftali-vişne gibi diğer meyvalarlada çok güzel olur.

KİTAP: Baking -Dorie Greenspan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder