Mis gibi şeftali kokusu ve kıtır kıtır bir lezzet ve yapımı da oldukça pratik..Şeftali mevsimi kaçmadanmutlaka denenmeli derim..
Tarif ; MARTHA STEWART
Tereyağı 140 gr oda sıcaklığında
Şeker 1 subardağı
Un 2 su bardağı
bir tutam tuz
DOLGUSU
Şeftali küp küp kesilmiş olarak 3 1/2 su bardağı
Şeker 1/2 su bardağı
Un 2 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı taze limon suyu
175 derece
60 dakika
20x20 cm kare fırın kabı
-fırınıznız önceden ısıtın ve fırın kabınıza yağlı kağıdı serin
-tereyağı ve şekeri çıpıp içine tuz ve unu ekleyerek hamur topak topak olana dek çırpın
-2 1/2 sb hamuru fırın kabınıza bastırarak yayın
-tüm dolgu malzemelerini de karıştırıp hamurun üzerine dökün ve kalan hamurunuzu topak topak olarak şeftalilerin üzerine serpin son olarak fırınınıza verip kızarana dek pişirin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder