27.08.2018

EV YAPIMI TEK TEK AÇMA BAKLAVA


Bugün babaanemin yıllardır yaptığı ve çok severek yediğimiz baklava tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum,babaanemin bende emeği büyüktür buradan her şey için ona çok çok teşekkür ederim,

Un 1kg
Yumurta 3 adet
Tereyağ 250 gr'lık 2 paket(erimiş olarak 1 paket hamuruna bir paket üzerine)
Süt yaklaşık yarım kilo: kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar
Ceviz 500gr
Şerbet:
Su 5 sb
Şeker 10 sb

-Hamurun tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve hamuru 20 dakika dinlendirin
-Hamurunuzu eşit 30 parçaya bölün
-Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açın Açtığınız hamurları aralarına hafif nişasta serperek onar onar üstüste dizin ve tepsinizin büyüklüğünde açın
-İlk 10 luk kısımı tepsiye serdikten sonra ceviz serpin ve diğer 10 luk bölümü yine aynı şekilde açıp cevizlerin üzerine serin En son 10 luk kısımıda aynı şekilde açıp cevizleriniz üzerine örtün
-Arzu ettiğiniz şeklide kesip üzerine erittiğiniz tereyağını döküp fırına verin
-Şerbet için su ve şekeri ocakta kaynatın
-Tatlınız soğuyunca sıcak şerbeti üzerine dökün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder