25.08.2018

YABANCI ÖLÇÜLERİN ÇEVRİM TABLOLARI

Yabancı kaynakklardan tarif yaparken en zorlanılan şey genelde ölçü ve fırın derecelerindeki değişimmlerdir.Buradaki listede size yardımcı olabileceğini düşündüğüm en gerekli olanlarına yer vermek istiyorum.

Birçok yerde yabancı cup ölçü setleri satılıyor bunlardan bulabilirseniz işiniz gayet kolaylaşır ama bulamıyorsanız 240 ml gelen bir su bardağı bulduğunuz taktirde her şeyi bu bardak ile ölçebilirsiniz.

FIRIN ISI TABLOSU

500 F = 260 C
475 F = 245 C
450 F = 235 C
425 F = 220 C
400 F = 205 C
375 F = 190 C
350 F = 180 C
325 F = 160 C
300 F = 150 C
275 F = 135 C
250 F = 120 C
225 F = 107 C

OUNCE - GRAM TABLOSU

1 oz = 28 gr
2 oz = 56 gr
3,5 oz = 100 gr
4 oz = 112 gr
5 oz = 140 gr
6 oz = 168 gr
8 oz = 225 gr
9 oz = 250 gr
10 oz = 280 gr
12 oz = 340 gr
16 oz = 450 gr
18 oz = 500 gr
20 oz = 560 gr
24 oz = 675 gr
27 oz = 750 gr
36 oz = 1 kg
54 oz = 1,5 kg
72 oz = 2 kg

POUND – GRAM TABLOSU

1/4 pound = 112 gr
1/2 pound = 225 gr
3/4 pound = 340 gr
1 pound = 450 gr
1,25 pound = 560 gr
1,5 pound = 675 gr
2 pound = 900 grr
2,25 pound = 1 kg
3 pound = 1,35 kg
4,5 pound = 2 kg

SU BARDAĞI / CUP  – MİLİLİTRE TABLOSU
1 su bardağı = 240 ml
3/4 su bardağı = 180 ml
2/3 su bardağı = 160 ml
1/2 su bardağı = 120 ml
1/3 su bardağı = 80 ml
1/4 su bardağı = 60 ml

TEREYAĞI
2 sticks (1sb) tereyağı = 225 gr
1 stick (1/2 sb ) tereyağı = 115 gr
1 yemek kaşığı tereyağı = 15 gr
1 tatlı kaşığı tereyağı = 5 gr

UN
1 sb= 140 gr
3/4 sb = 105 gr
2/3 sb = 95 gr
1/2 sb = 70 gr
1/3 sb = 50 gr
1/4 sb = 35 gr
1 yemek kaşığı un = 9 gr

TOZ ŞEKER
1 sb = 200 gr
3/4 sb = 150 gr
2/3 sb = 135 gr
1/2 sb = 100 gr
1/3 sb = 70 gr
1/4 sb = 50 gr
1 yemek kaşığı şeker = 13 gr

PUDRA ŞEKERİ

1 sb = 160 gr
3/4 sb= 120 gr
2/3 sb = 105 gr
1/2 sb= 80 gr
1/3 sb= 55 gr
1/4 sb= 40 gr
1 yemek kaşığı pudra şekeri = 10 gr

KAKAO
1 sb = 105 gr
3/4 sb = 80 gr
2/3 sb = 70 gr
1/2 sb= 55 gr
1/3 sb= 35 gr
1/4 sb = 25 gr
1 yemek kaşığı kakao = 7 gr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder