28.08.2018

PRATİK BAKLAVA


Pratik ve lezzetli görülen EPİCURİOUS sitesinde gördüğüm bir türk tatlısını sizlerle burada paylaşmak istedim , tarifi direk olarak çevirdim resimde siteden alıntıdır ..deneyelim bakalım nasılmış ?

doğranmış ceviz 3 1 / 2 sb
toz şeker 1 / 2 sb
tarçın 1 çyk
öğütülmüş kakule 1 / 2 çyk
karanfil 1/ 4 çyk
baklava yufkası 450 gr
eritilmis tereyağ 1 1 / 2 sb




Şurubu:
2 su bardağı artı 2 çorba kaşığı şeker
1 1 / 2 su bardağı su
1 / 2 fincan bal
1 / 4 limon kabuğu
1 diş karanfil
-ceviz şeker ve tüm baharatları karıştırın
-tepsinizi yağlayın ve bir yufkayı serin üzerine erimiş tereyağını koyun ve ardından üst üste 8 yufka olana dek bu işlemi tekrar edin
-cevizli karışımın 3 te 1 'ini yufkaların üzerine serpin
-cevizlerin üzerine 4 yufkayı aralarına tereyağı sürerek dizin
-şimdi yine cevizleri serpin ve kalan yufkalar içinde aynı işlemleri tekrar edin
-en üstteki yufkaya da erimiş tereyağı sürün ve 5 cm kareler şeklinde kesin
-180 C önceden ısıtılmış fırınınızda 30 dk yada üzeri kızarana dek pişirin
- baklavanız pişerken şerbet için tüm malzemeleri karıştırıp ocakta kaynatın
- baklava fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbetinizi tatlınızın üzerine dökün...afiyet olsun..herkese iyi bayramlar:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder