27.08.2018

KURU ÜZÜMLÜ ÜÇGEN SCONELAR




Kıtır kıtır bir scon'a kim hayır diyebilirki ,bu ingiliz lezzeti ülkemizde yeni yeni tanınıyor,scone yapmanın kurallarından daha önce bahsetmiştim,o kuralları takip ederek bu tarifi yapmayı deneyebilirsiniz...

afiyet olsun...

un 265gr
şeker6yk
kabartma tozu 1paket
tereyağ 90gr (soğuk ve küpküp kesik)
süt 160ml
kuş üzümü 100gr

220derecede 15 dakika
8 adet
-un ,şeker,kabartma tozunu karıştırın içine tereyağını ekleyip ve çatalla karıştırın,hamur ekmek kırıntısı gibi olmalı
sütü karışıma ekleyip hafifçe karıştırın kuşüzümünü ekleyip karıştırmaya devam edin ve hafif unlu zeminde 8 - 12 kez yoğurun
-elinizle bastırarak 2cm kalınlığına getirin ve 8 üçgen kesip üzerlerine süt sürün ve şeker serpip önceden ısıttığınız fırınınıza verin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder