7.08.2018
TARÇINLI VE CEVİZLİ KEK
Çok severek yaptığım bir kek tarifi daha ;)
Arasındaki tarçın ve cevizin mükemmel birlikteliği eşsiz bir lezzet sağlıyor, hemde yapımı çok pratik ...denemek isteyenler için buyurun tarifimize
Dolgu için:
-toz şeker 1 / 2 sb
-dövülmüş ceviz 1 / 2 sb
-tarçın 1 1 / 2 çay kaşığı
-hepsini iyice karıştırın
hamuru için ;
-toz şeker 1,5 sb
-tereyağı 170 gr ( oda ısısında beklemiş)
-yumurta 3 adet
-un 3 sb
-süzme yoğurt 1,5 sb
-Kabartma tozu 1 paket
KALIP: 25 cm ortası delik
DERECE: 180 C
SÜRE : 60 DK
Yapılışı ;
-şeker,tereyağı ve yumartayı iyice çırpın
-kalan kek malzemelerini de ekleyip hafif hızda iyice çırpın
-hamurun 3 te 1 'ini kalıba dökün ve üzerine hazırlamış olduğunuz dolgunun yarısını serpin, tekrardan kalan hamurun yarısını dökün ve üzerine yine kalan dolgu malzemesini serpin ve son olarak kalan hamuru da en üste döküp önceden ısıtılmış fırınınıza verin..afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder