27.08.2018

LİMONLU BARLAR



Bu gün sık sık çok severek yaptığım limonlu bar tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Limonun o mükemmel rahatlacı kokusu ve lezzeti bu tarifimi mükemmel bir hale getiriyor, denemenizi tavsiye ettiğim ve sonucundan çok memnun kalacağınıza inandığım tarifimi denerken kalıp ölçüsüne uymaya dikkat edin, aksi taktirde istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz.
Bir tarifi verirkende yaparken de dikkat edilecek en öneli noktalardan birşde kalıbın ölçüsüdür.Eğer kalıbuınız büyük gelirse hamur çok fazla yayılacağından çok ince olacak yada kalıbınız küçük gelirse pişerken hamur olup kıvamı bozulacaktır.
Verdiğim tüm tarifleri uygularken lütfen kalıp ölçülerine dikkat edin..şimdi sıra tarifte , afiyiet olsun..:)

hamur için:

un 1 1/3 cup
şeker1/4cup
tereyağ 110gr

1cup=240ml= 1Cup yerine 240ml alan bir su bardağıda kullanabilirsiniz

dolgusu:
yumurta 2 tane
şeker 3/4cup
un 2 yk
kabartma tozu 1/2çyk
limon suyu 3yk
pudra şekeri

180c

20cm kare fırın kabı
-tüm hamur malzemesini karıştırıp ekmek kırıntısı gibi olana dek karıştırın ve hamuru bastırarak kalıbınıza yayıp 20 dk pişirin
-tüm dolgu malzemesini çırpıp fırından aldığınız hamurun ğzerine döküp tekrar fırına verin ve 20 dk daha pişirin

-üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder